torstai 5. huhtikuuta 2012

Kaunas - Lentokenttä, yhteydet, majoitus ja ruoka

Ryan Air lentää Tampereelta Liettuan Kaunasiin - tässä tuoreet tiedot lentokenttäpalveluista.


Kaunas, Liettuan pääkaupunki 1920 - 40-luvuilla, on tullut tutuksi Tampereen talousalueen suomalaisille, koska Ryan Air lentää edullisilla lennoilla Tampere-Pirkkalan lentokentältä Kaunasin lentokentälle.

Moderni, siisti kenttä on 13 km Kaunasin keskustasta koilliseen. Terminaali on 600 metriä valtatieltä (ja sieltä näkyvissä). Tämä opastus täydentää Liettua Suomalainen Matkaopas -kirjaa.


Tuttua, kovin tuttua on tässä näkymässä terminaalin katutasolla. Lähdemme tutustumaan tarkemmin Kaunasin lentokenttään ja sen palveluihin.


Kaunas ei ole pelkästään edullinen portti Liettuaan. Se tarjoaa myös jatkoyhteyksiä kaikkialle Eurooppaan.

Oletamme kuitenkin, että kiinnostuksen kohteena on Kaunas ja muu Liettua.


Kun lentokentälle saavutaan, tarkkaile terminaalin aulan kattoa. Siellä on selkeä televisioruudun info, jossa näytetään kaikki seuraavana lähtevät bussivuorot.

Kaupunkibussi 29 vie keskustaan (2 Lt), mutta Kaunasista pääsee bussilla myös Vilnaan ja Klaipedaan (8 euroa) sekä Riikaan.


Aulassa on myös valuutanvaihto, joka on auki ainakin keskiyöhön saakka.


Valuuttakurssit ovat kilpailukykyiset.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN


Taksit lähtevät aulan ulkopuolelta, vasemmalta. Taksi on kuitenkin hintava vaihtoehto.

Taksihinnat ovat tässä.
 '
Halvin vaihtoehto on kaupunkibussi 29, jossa kyyti maksaa vain 2 Lt (alle euron). Bussipysäkki on terminaalista vasemmalla puolella.


Tämä on virallinen aikataulu. Meille kuitenkin vakuutettiin usealla suulla, että näiden aikojen jälkeenkin on vuoroja jokaiselle saapuvalle lennolle.


Tällaiset minibussit kulkevat Vilnaan ja Klaipedaan. Aikataulut ovat selkeästi esillä myös tässä. Minibussit lähtevät terminaalista ulos ja oikealle.

MAJOITUS

Kaunasin lentokentän lähellä on ainakin kolme majoitusmahdollisuutta. Kaikkiin voi ainakin teoriassa kävellä:

0,7 km - Jūratis B&B Namai. Kävele 400 metriä ja käänny vasemmalle.

1,6 km - Anele’s B&B. Kävele 600 metriä valtatielle ja käänny vasemmalle.

2,6 km - Senas Bebras. Kävele 600 metriä valtatielle ja käänny oikealle.Jūratis B&B Namai. Tämä siisti majatalo on lähimpänä lentokenttää, kävellen matkaa kertyy noin 700 metriä terminaalirakennuksesta: kävele ensin 400 metriä kohti valtatietä ja käänny kyltin mukaan vasemmalle ja seuraavasta oikealle ja vielä kerran vasemmalle. Majatalo on numerossa 9, mutta omistajaperhe asuu hieman lähempänä lentokenttää numerossa 2A, josta voit joutua hakemaan avaimen, ellei numerossa 9 vastata. Huoneita 7, alkaen 35€, kolmen hengen huoneet 45€. Tulpių 9, Karmėlava, p. +370-6994 9150, info@gguesthouse.lt, www.gguesthouse.lt.
Anele’s B&B. Lentokentän lähellä sijaitseva kotimajoitus kuuluu Suur-Kaunasin alueen suosituimpiin. Se on kauttaaltaan siisti, tilava ja ystävällinen paikka. Anele pitää huolen kaikesta, jopa lähes tunkeilevuuteen saakka, mutta se kannattaa ottaa myönteisesti. Yläkerrassa on kolme kookasta huonetta ja todella massiivinen kylpyhuone. Alakerrassa tarjoillaan hyvä aamiainen (3€). Huoneen hinta on 30€, jonka voi maksaa euroina tai Liettuan valuutassa. Lähes kaikki majatalon asukkaat tulevat tänne lentokentältä, mutta majoitus sopii myös automatkailijalle: auton saa turvaan pihalle. Emäntä lupaa noutaa lentokentältä, jos on varannut huoneen sähköpostitse. Majatalo sijaitsee 1,6 km lentokentältä, tai 200 metriä valtatieltä pohjoiseen osoitteessa Lauko 3, Karmėlava, p. +370-6992 0663, info@aneleshotel.com, www.aneleshotel.com.Anele's B&B - valtava kylpyhuone!Senas Bebras. Vanha majava eli Old Beaver on tienvarsihotelli ja ravintola, joka sijaitsee tasan 2 km lentokentän risteyksestä Jonavan suuntaan. Siisti ja ystävällinen ravintola on hyvä valinta nälän sammuttamiseksi (normaali liettualainen valikoima ja hintataso), mutta majoitus on saatavana 24 tuntia vuorokaudessa. Huoneita on viisi. Huomaa erikoinen hinnoittelu: 12 tunnin majoitus maksaa 60 Lt, joka riittää useimmille. Jos sattumalta hyväksyt 24 tunnin majoituksen, se maksaa 120 Lt. Kävelymatka lentokentältä moottoritien reunaa olisi tänne 2,6 km eli yli puolen tunnin taivallus, jos kaikki muu pettää. Soita aina etukäteen, koska ravintola suljetaan klo 24. Autoilijoiden tulee huomata, että täältä pääsee kääntymään vain Jonavan suuntaan, jolloin on ajettava 2,5 km ennen seuraavaa u-käännösmahdollisuutta, ja kävelijöiden tulee talsia moottoritien reunaa, p. +370-6883 6313, www.senasbebras.lt.

RUOKA JA JUOMA

Lentokenttäterminaalissa on muutama ravintola (Feninksas Ra ja Via Baltica) sekä supermarket Iki Express.

Lentokenttäristeyksen lähellä valtatiellä on ainakin neljä ruokaravintolaa sekä 2,6 km päässä sijaitseva Senas Bebras.Tigraja. Lentokentän lähellä, Anelen majatalon risteystä vastapäätä sijaitseva ruokaravintola on parasta laatua: siisti, kivasti sisustettu ja ystävällisen palvelun antava. Listan saa pyydettäessä myös englanninkielisin selityksin varustettuna. Kana-annokset 11–15 Lt, kala 11,50–15 Lt, liettualaiset annokset (cepelinai, lietiniai ja koldūnai) hintaan 4,50–18 Lt.Žibintas. Lentokentän risteyksen kohdalla (Euromarket-kaupan oikealla puolella) on kodikas tienvarsiravintola, jolla on tyypillinen liettualainen ravintolalista, kanaa, kalaa ja sikaa sekä liettualaisia annoksia, keskimäärin 15 Lt per annos. Meille ei puhuttu englantia, mutta ruokalistan saa englanniksi käännettynä.Vilniaus 75, p. +370-3739 9068.


Nämä palvelut, kaksi ravintolaa ja kauppa (sekä postitoimisto) ovat lentokentän risteyksestä 300 metriä Kaunasin suuntaan.

Hyvää matkaa Kaunasiin!

* * *

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Liettua-blogi.

Lisätietoja Liettua-matkaopaskirjasta saat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti