tiistai 10. huhtikuuta 2012

Vilnan päivitys

Liettua-oppaan päivitys: VILNA


SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Vilnan lentoasemalla saavat nyt päivystää muidenkin kuin Martono-yhtiön taksit. Tämä ei matkailijaa juuri ilahduta, koska kaikki yhtiöt laskuttavat törkeää ylihintaa (jopa 100 lt keskustaan, kun oikea hinta on noin 30 lt). Kiskonnalta voi edelleen välttyä soittamalla taksin. Myös monet hotellit järjestävät vierailleen kuljetuksen pyydettäessä: hinta on silloinkin korkea mutta ei lentoasemataksien luokkaa.

Lentoasemalla turvatarkastuksen jälkeen on uusia kahviloita ja pieni kirjakauppa. Tax-free-valikoimat ovat laajentuneet.

AUTON PAIKOITUS

Maironio-kadulla ei enää ole maksutonta pysäköintiä. Pysäköinnistä joutuu nyt maksamaan kaikkialla vanhankaupungin ja keskustan alueella.

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ

Suomen suurlähetystö on uudessa osoitteessa Kalinausko 24 (Tauras-kukkulalla Avioliittopalatsia viistosti vastapäätä), p. 266 8010, auki ma-pe 8.30-16.30.

MAJOITUS

Hotelli Klaipeda on nykyään Amberton Hotel.

Reval Hotels –ketju on historiaa. Reval-hotellit tuntevat nykyään nimen Radisson Blu, ja Reval Inn on nyt Park Inn (myös Kaunasissa ja Klaipedassa). Hinta ja laatu ovat samalla tasolla kuin ennenkin.

RUOKA JA JUOMA

Juutalaisravintola Kineret ja japanilainen Sinto ovat lopettaneet toimintansa. Monet ravintolat ovat vaihtaneet omistajaa ja/tai nimeä, mutta jatkavat samalla peruskonseptilla: Gras’as  on nyt Seacret, ranskalainen Les Amis tuntee uuden nimen Balzac, belgialainen Paradis Belge on yksinkertaisesti Belgai ja japanilaisesta Hanabista on tullut Kabuki.

Da Antonio Trattoriasta Pilies-kadulla on tullut Da Ravello, mutta alkuperäinen Da Antonio Vilniaus-kadulla on edelleen voimissaan ja lisäksi sama ketju on ottanut haltuunsa Amberton-hotellissa sijaitsevan italialaisravintolan.

Hesburger on saapunut Liettuaan ja löytyy muun muassa Vokiečių- ja Gedimino-kaduilta.

Double Coffee –ketju on lopettanut Vilnassa, Coffee Inn puolestaan laajentanut. Avilys-baari on nykyään Prie Katedros, konsepti on sama. Briusly-baari on muuttanut Islandijos-kadulle, jonne on avattu muitakin uusia baareja. Irkkubaari Dubliner on nyt periliettualainen Dominikonų karčema.

Vilnan uusin villitys ovat pienten liettualaispanimoiden oluita tarjoilevat kellariravintolat. Vanhassakaupungissa Bamblynė (Stiklių 7) ja El Ninjo (Švento Ignoton ja Dominikonųn risteyksessä) ovat oluen ohessa näyttäytymispaikkoja nuorille ja menestyville. Alaus namai (Goštauto 8, Neris-joen etelärannalla Radisson Blu Lietuvan kohdalla) taas on rehellinen oluthalli, josta saa myös tyyliin liittyvää maalaisruokaa.

OSTOKSET

Kauppakeskusten tulokas on suomalainen Prisma, joka löytyy läheltä Akropolista osoitteesta Ozo 18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti